Rambursare anticipata credit

Top credite nebancare

Rambursare anticipata credit

Rambursarea anticipata VS Rambursarea totală a creditului

Achitarea creditului ipotecar înainte de termen vă poate economisi mulți bani. Cu toate acestea, merită să știți că uneori banca poate să nu perceapă costuri suplimentare pentru o astfel de operațiune.


Împrumut în doar 3 min - Rapid, sigur, 100% online!


Cum funcționează rambursarea anticipată a împrumutului? Procedura rambursare anticipata

Contractul de credit ipotecar precizează timpul de rambursare, precizând datele plății și sumele ratelor individuale. Una dintre obligațiile împrumutatului este plata la timp, adică comandarea transferurilor conform programului și fără întârzieri. Rambursarea anticipată a împrumutului înseamnă că împrumutatul va plăti băncii o sumă mai mare decât cea specificată în grafic – achitarea întregului împrumut odată sau achitarea în plus a ratelor lunare . Datorită acestui fapt, contractul de ipotecă se va încheia mai repede.

Care este rambursarea anticipată, parțială a împrumutului?

Excedentele financiare pe care le aveți pot fi folosite pentru rambursarea anticipată a creditului ipotecar. Există două soluții: fie acumulați întreaga sumă necesară pentru rambursarea datoriilor, fie plătiți în exces împrumutul dacă aveți fonduri suplimentare. Această din urmă soluție vă va permite să scurtați perioada de împrumut cu aceeași sumă de rate neschimbată sau să reduceți rata lunară cu aceeași perioadă de rambursare. Puteți transfera o sumă mai mare odată sau puteți plăti sume mai mici la bancă, dar de mai multe ori. Rambursarea va fi suma care depășește rata lunară a creditului, care va fi creditată pentru rambursarea sumei principalului.

Este profitabilă rambursarea anticipată a creditului ipotecar?

Potrivit reglementărilor, în cazul rambursării anticipate a creditului ipotecar, costul total al acestei obligații este redus cu dobânda și alte costuri pentru perioada în care a fost scurtat termenul contractului de împrumut. În practică, aceasta înseamnă economii semnificative. Puteți câștiga nu numai dobândă, ci și reducerea proporțională a altor comisioane aferente creditelor ipotecare.

Pe lângă avantajele pur economice, rambursarea anticipată a împrumutului oferă și confortul psihologic al obligației rambursate. Lipsa sarcinilor lunare face ca banii din remunerația primită să poată fi folosiți diferit, fără a rămâne în limitele stabilite. Un avantaj suplimentar va fi revenirea la o bună solvabilitate. De asemenea, nu este lipsit de semnificație faptul că ipoteca pentru apartamentul sau casa cumpărată poate fi în sfârșit șters.


CREDITE NEBANCARE ONLINE

Aplică acum și ai acces la cea mai vastă selecție de credite nebancare cu dobânzi avantajoase din România!